להתחתן עם מוסיקה

מזל טוב, הגעתם לשלב בארגון החתונה שבו תבחרו את האווירה ואת הקצב שילוו את האירוע שלכם, המוסיקה! לפניכם מידע וטיפים חשובים שיעשו לכם קצת סדר בראש, ואולי אפילו יפתחו בפניכם אפשרויות חדשות.

רוב האירועים בעבר, למעשה עד אמצע שנות השמונים בארץ וקצת יותר בחו"ל היו מנוהלים מוסיקלית ע"י הרכב מוסיקלי (להקה). לאחר מכן נכנסו ה"תקליטנים"(Dj's) והפכו את היוצרות. בשנים האחרונות אנחנו עדים להתעוררות מחדש של הופעות חיות באירועים וחלקן אפילו משולבות עם Dj.

אז הינה הדילמה: להקה חיה? או די ג'י?, נגנים לקבלת הפנים?, האם אפשרי לשלב בין השניים מבלי לפשוט את הרגל? האם אפשר לשלב העדפה מוסיקלית אישית ביחד עם קהל אורחים נלהב?

להקה או די ג'י?

יש כמה יתרונות בשתי האופציות, אך בסופו של דבר הבחירה צריכה להיות שלכם, ורק שלכם!

די ג'י: מאוד ורסטילי מבחינת סגנונות מוסיקליים, דרישות הגברה מינימליות ובד"כ (לא תמיד) זול מלהקה. מגוון מוסיקלי גדול עם יכולת תמרון בהתאם לבקשות הקהל וצרכי האירוע.

הרכב מוסיקלי (להקה): מוסיף את חוש הראיה (SHOW) לחוויית המאזין, קונפיגורציות שונות של ההרכב לחלקים השונים של האירוע (קבלת פנים, מוסיקה במהלך הארוחה, רחבת הריקודים..) ליצירת עניין והתפתחות, וכמובן ביצועים מדויקים יותר לאווירה, סוג הקהל והחלל.

הרכב מוסיקלי לקבלת הפנים

האירוע מתחיל בקבלת הפנים. הבחירה המוסיקלית כבר בשלב זה חשובה ומשפיעה מאד על כל מהלך האירוע. האורחים יכנסו אל האווירה שתרצו לייצר דרך המוסיקה שתתנגן וכמובן דרך אלמנטים נוספים כגון עיצוב, שירות, אוכל וכדומה.

דמיינו לעצמכם זמרת לבושה בשמלת וינטג' לצד קונטרה בס קלאסי ונגן גיטרה מעונב. מנגנים מוסיקה חמה ומלטפת מפינות הרחוב בניו אורלינס (ג'אז ובלוז) ועד הלהיטים החמים ביותר בעיבודי סול, ארנבי, ובוסה נובה. ועכשיו דמיינו שהברמנים מגישים לאורחים כוסות יין אציליות, וקוביות קרח מפרות לרגע את חוק הכלים השלובים בכוסות וויסקי בוהקות... אם תקראו את הדוגמה פעמיים נוספות תוכלו לחוש בעצמכם את האווירה מיד. רק שבמציאות, זה הרבה יותר טוב ☺

הרכב קבלת פנים

שילוב של מוסיקה חיה עם די ג׳יי

היום כבר לא חייבים לבחור בין להקה או Dj, אנחנו חיים בעולם של גם וגם! ואפשר ואפילו מומלץ לשלב בין השניים (בהתאמה לאירוע כמובן).

ישנן חבילות שונות של להקות וDj's שמציעות שילוב של הופעה חיה והשמעת מוסיקה ע"י תקליטן.

והאופציות המקובלות הן:

  • הרכב מוסיקלי בקבלת הפנים + דיג'יי ברחבת הריקודים
  • הרכב מוסיקלי בקבלת הפנים + מופע פתיחה משלהב של להקה ובהמשך דיג'יי
  • ביצוע שירי החופה ע"י הרכב מוסיקלי (שיר כניסה+שבירת כוס)

מוסיקה בזמן האוכל

זמן האוכל הוא הזדמנות נפלאה בשבילכם לשמוע את השירים שאתם הכי אוהבים ומתרגשים מהם, מבלי לדאוג לקצב, או הפופולריות של השיר וכו. תוכלו לשבת בבית עם כוס יין ולהכין רשימת שירים שאתם אוהבים מתקופת הילדות ושירים ששמעתם בתקופת הזוגיות. את הרשימה תוכלו לתת לדיג'יי או לבקש מהלהקה להכין את הפלייליסט במחשב שלהם.

חשוב לזכור שבשלב האוכל האורחים שלכם ישוחחו אחד עם השני והמוסיקה צריכה ליצר אוירה נעימה אך בווליום יחסית חלש, על מנת לאפשר מרחב שיחה נוח ללא מאמץ. עם זאת מומלץ להושיב את האורחים המבוגרים יותר בשולחנות המרוחקים ממערכת ההגברה שנמצאת בד"כ סמוך לרחבת הריקודים.

רחבת הריקודים

אין ספק שלהקה חיה מצליחה באחוז גבוהה יותר מהמקרים ליצר את הגירוי הראשוני לקום ולרקוד. יש מה לראות, סאונד עשיר ועצמתי, מרגיש מיוחד! וגם האורחים שלא חשבתם שירקדו, יגיעו לאיזור הרחבה כדי להינות מהמופע. מלבד הנגינה והקצב, הלהקה היא מוקד משיכה ויזואלי, אפשר לראות ולא רק לשמוע,
וכך נוצר עניין אצל קהל רחב יותר. מאידך, מי שלא נוהג לרקוד לא ימצא עניין בתקליטן. עם זאת, החלק המרכזי והארוך ביותר באירוע מתקיים ברחבת הריקודים, לכן שילוב של דיג'יי יגוון את האוירה ויפתח אפשרויות חדשות כמו: גרסאות מקוריות של שירים אהובים, מוסיקה אלקטרונית, ובקשות שלא חשבתם עליהם מראש.

בנוסף למוסיקה שתתאים לקהל שלכם, אל תוותרו על המוסיקה שאתם אוהבים. תוכלו לערוך רשימת שירים שלכם ולעבור עם הלהקה והדי ג'יי על הרשימה כדי לבדוק האם הם מוצאים את השירים שבחרתם מתאימים לרחבת הריקודים ולאירוע. כמובן שחשוב לתת מרחב תמרון ללהקה ולדיג'יי כדי שיוכלו לקרוא את הקהל בזמן אמת ולהתאים את הקצב והאוירה.

להקה לחתונה

הגברה ותאורה

למרות שלא כולנו מבינים גדולים בסאונד (איכות הצליל), חשוב לי לומר כמה מילים בנושא. אפילו שרוב האורחים שלנו לא טכנאי סאונד, כל אחד ואחד מהם, והאירוע כולו, מושפע באופן ישיר מאיכות הסאונד.

ולמה אני מתכוון?
צליל איכותי, חם ומלטף בקבלת הפנים, יעצים את חווית השמע ויתן יתרון גדול, במיוחד כשיש הרכב מוסיקלי. אנרגיה נכונה של התדרים הנמוכים (באסים), ברחבת הריקודים תזיז את הקהל בקלות ותמנע את הצורך בווליום גבוה מידי, מה שבעיקר יכאב באוזניים ולא באמת יתרום לשלהוב הקהל. רוב התלונות מתקבלות מהאורחים על ווליום "חזק מידי" נובעות מסאונד לא טוב וכואב באוזן, ולאו דווקא מעודף עצמה.

כמו כן, אחד מבין המרכיבים הויזואלים המשפיעים ביותר על קבלת הפנים ובמיוחד על רחבת הריקודים, הוא אפקט התאורה, תאורה טובה מעצימה כל חוויה מוסיקלית, ומייצרת אוירה נינוחה ומשוחררת יותר על רחבת הריקודים. בנוסף חשוב לדעת שהתאורה המיועדת לרחבת הריקודים שבד"כ מותקנת קבע ברוב האולמות והגנים, אינה מתאימה לבמה של להקה. תאורת מופע צריכה להיות עצמאית ומכוונת לאורך כל המופע לבמה, בשילוב פנסים ממונעים, פנסי שטיפה של אור וצבע, ומפעיל מקצועי שמתאים אותה לכל שיר וקצב.

ברוב המקרים אם בחרתם DJ בלבד, תוכלו לרכוש חבילת הגברה ותאורה מספקת מאולם האירועים.

דברים שחשוב לשאול

כמה עמדות הגברה נחוצות?

ברוב המקרים מתחם קבלת הפנים נפרד מאיזור רחבת הריקודים ולעיתים גם מאיזור החופה, לכן חשוב שבכל עמדה תהיה מערכת הגברה ייעודית, ולא טיילת עובדי הגברה עם רמקולים על הגב מול האורחים.

האם יש במה להרכב ולדיג'יי?בד"כ יש באולם לפחות במה אחת באזור רחבת הריקודים, חשוב לשאול את הלהקה לאיזה גודל במה הם זקוקים, ולבדוק אפשרות להתקנת במה במתחם קבלת הפנים והחופה.

לסיכום...

אז כמו שכולנו מסכימים, המוסיקה היא המרכיב החשוב והמשפיע ביותר על האוירה, השמחה, הריקודים והאנרגיות באירוע. איך ומה שלא תחליטו להשמיע באירוע יהיה אחראי להצלחתו. אם אתם שוקלים לרענן ולחרוג ממסורת הדיג''יי בלבד, ולגוון את האירוע במופע של להקה, מידע זה ישפוך קצת אור על מגוון האפשרויות העומדות לפניכם.

סאני דהרי | ביטבנד | 077-7296010